Produženi boravak

Radionica filcanja u našem produženom boravku

Priprema za novogodišnje praznike…

 

Stigla nam je jesen…

Radovi učenika produženog boravka.

Rad i organizacija produženog boravka

Učenici produženi boravak percipiraju kao drugi dom, a ne samo kao mjesto stjecanja znanja. Osim toga i sam proces učenja postaje zanimljiviji u kombinaciji s organiziranim slobodnim vannastavnim aktivnostima. U konačnici škola postaje mjesto zanimljivog i zabavnog učenja, gdje su učenici potpuno zbrinuti tokom cijelog radnog dana. Nastava i rad odvijaju se bez školskog zvona od 7.00 do 17.00 sati. U sklopu produženog boravka uključena su dva obroka, doručak i ručak.


Jedan od glavnih ciljeva odgojno-obrazovnog rada produženog boravka je naučiti učenike kako učiti, te prilagođavanjem nastavnih metoda, kod učenika razvijati samopoštovanje, samopouzdanje, odgovornost za svoj rad i svoje postupke, znatiželju, samovrednovanje, zdrav moral, osjećaj uspješnosti, snalažljivost, okretnost, pravo na pogrešku i prihvaćanje pogrešaka kod sebe i drugih. U produženom boravku povezuju se igra, učenje i rad.

Aktivnosti produženog boravka

U proteklom periodu učenici i voditeljica produženog boravka su se bavili kreativnim aktivnostima. Prilikom osmišljavanja načina kreativnog provođenja vremena, vodi se briga o željama, potrebama i sklonostima učenika.

Naši učenici Produženog boravka zajedno sa učiteljicom Svjetlanom Stanišić, vrijedno su radili u sklopu projekta COOR, kreiraju mnoge radove od ambalažnog otpada.

Zar nije predivno?