EKOLOŠKA UČIONICA

U srijedu, 18.09.2019.g. je ispred Osnovne škole ‘Silvije Strahimir Kranjčević’ otvorena i ekološka učionica pod nazivom Učimo u prirodi i o prirodi.

“Cilj projekta je razvoj ekološke svijesti i odgovornosti prema životnoj sredini, kao i podsticanje djece da što više vremena provode u prirodi, budu fizički aktivnija, te da brinu o svom zdravlju”, poručili su iz Općine Centar.

Ekološku učionicu simbolično je otvorio načelnik Ajnadžić zajedno sa djecom, koja su, kako je istaknuto, izrazila zahvalnost za podršku koju im je ova lokalna zajednica pružila za ovaj projekt.

U ime Općine Centar u današnjoj posjeti školi ‘Silvija Strahimir Kranjčević’ bili su i Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti i Osmo Babić, savjetnik načelnika, kao i predstavnici Mjesne zajednice Mejtaš-Bjelave.

Direktorica škole Dženita Kurtović uručila je ovom prilikom načelniku Ajnadžiću i predstavnicima Mjesne zajednice zahvalnice za uspješnu saradnju, nesebičnu podršku i zalaganje za unapređenje rada ove obrazovne ustanove, saopšteno je iz Općine Centar. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.