USPJESI

 

U četvrtak, 25.5.2017. god., realizovano je školsko takmičenje iz matematike za učenike IV razreda naše škole, u okviru rada sekcije Mali matematičari, koju vodi učiteljica Amra Efendić.

Najuspješniji mali matematičar je Uščuplić Adna, koja je na testu osvojila maksimalan broj bodova i time osigurala prvo mjesto.

Drugo mjesto je pripalo Hadžić Tariku, a treće mjesto je zauzela Dilberović Lejla.

Važno je spomenuti i ostale članove sekcije,  koji su u toku ove školske godine vrijedno radili i pokazali izuzetna znanja.
To su: Omeragić Abduselam, Zukić Lejla, Kurtović Narda, Vranić Jahja i Zukić Imran.

Čestitke svima, uz želje da mali matematičari u toku narednih godina postignu još bolje rezultate.

   

 

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


U četvrtak, 20.4.2017.godine, u Osnovnoj školi Vladislav Skarić,održano je Kantonalno takmičenje iz predmeta Engleski jezik .
Učenik Mirza Olovčić  je osvojio III mjesto i time osigurao odlazak na Federalno takmičenje .
Čestitamo učeniku  i nastavnici Edisi Gerin  na postignutim rezultatima.
I želimo im puno sreće na Federalnom takmičenju.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

U četvrtak, 13.4.2017.godine, održana je XVIII smotra naučno-tehničkog i sportsko-tehničkog stvaralaštva mladih Općine Centar, iz oblasti Testa iz nastave za sve razrede:

 Predstavnici naše škole su bili:
V-razred-Selina Bošnjaković, pojedinačno-drugo mjesto;
VI-razred-Adna Saida Zukić, pojedinačno- drugo mjesto;
VII-razred-Amna Glamoč, pojedinačno-drugo mjesto;
 VIII-razred-Afan Hasić, pojedinačno-drugo mjesto
 IX-razred Albertina Šutalo, pojedinačno drugo mjesto.
 Ekipno su osvojili prvo mjesto. Čestitamo i učenicima i nastavnici Amini Kamarić na postignutim rezultatima.

 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

U utorak, 11.4.2017.god., je održana Revija kulturno umjetničkog stvaralaštva na nivou Općine Centar; i u konkurenciji jedanaest škola, ekipa naše škole je zauzela drugo mjesto.

Čestitamo članicama ritmičke sekcije u sastavu: Iman Kazazić,  Amna Glamoč, Kamelia Hadžijusufović,  Hana Hasić,  Taira Šemdin , Nina Marković ,
Ilma Mahinić,  Sarah Čolić,  Zejneb Šemić,  Bunić Ilma,  Kološ Nora, Hirkić Lamija, kao i trenerima Karić Emiru i Dini Hmjelovjec.

  

 


___________________________________________________________________________________________________________________________________

Učenici naše škole, iako pod stresom koji je izazvala vijest o deložaciji škole, pokazali odlično znanje.
Čestitamo za osvojeno drugo mjesto na takmičenju iz informatike učenicima Mirzi Olovčić, Teu Žigić, Albertini Šutalo,
Nedimu Tanković i nastavnicama Samiri i Amri.

_______________________________________________________________________________________________________

NAŠA UČENICA DŽANA BIOGRADLIĆ JE U RUMUNIJI NA INTERNACIONALNOM TAKMIČENJU U STOLNOM
TENISU OSVOJILA BRONZANU MEDALJU.

OVAKO SU JE DOČEKALI U RAZREDU.
NAVIJAMO ZA DŽANU DO OLIMPIJSKOG ZLATA.

 

_______________________________________________________________________________________________________

Obavještenje

 

                                                                                  Dragi naši učenici i nastavnici,

Ove školske godine ste postigli odlčne rezultate na općinskom takmičenju iz Matematike,
te ovom prilikom čestitamo nastavnici Suadi Medošević i Amri Gadžo, te učenicima VII, VIII i IX razreda na postignutim rezultatima.

Na takmičenju su učestvovali slijedeći učenici:

VII-razred

Glamoč Amna

Hadžijusufović Kamelia

Kazazić Iman

VIII-razred

Zaćiragić Nedžad

Kapo Kerim

Hasić Afan

IX-razred

Olovčić Mirza

Tanković Nedim

Žigić Teo

 
Posebno su se istakli:
MIrza Olovčić, koji je osvojio 1 mjesto i koji se plasirao za Kantonalno takmičenje
Afan Hasić, koji je osvojio 4 mjesto.
 Ekipno su VIII-i razredi zauzeli četvrto mjesto, VII-i šesto mjesto a IX-i osmo mjesto.

Također upućujemo čestitke nastavnici Ilvani Bajramović i članovima odbojkaške sekcije, i djevojčicama i dječacima, koji su na općinskom takmičenju u odbojci pobijedili u dvije utakmice.

Vjerujući u mlade ljude i vjerujući u vas koji radite sa njima, draga djeco, dragi roditelji, drage kolege, želimo vam puno uspjeha i sreće i na narednim takmičenjima.

 

 Sarajevo, 13.3. 2017.god.                           Direktorica škole

                                                                          Dženita Kurtović,MA

 

___________________________________________________________________________________

25.2.2016.god.,Održano Općinsko takmičenje iz odbojke za djevojčice.

29.2.2016.god.,Održano Općinsko takmičenje u Odbojci za dječake.

19.3.2016.god.,U JU OŠ ,,Safvet beg Bašagić'', održano takmičenje iz Prve pomoći. Naša škola je osvojila 5. mjesto. Ekipu škole sačinjavali su: Fatma Darwish, Afan Hasić, Amina Gušić, Mia Fejzić, Eman Mirković,Asja Pašić. Učenike pripremala nastavnica Dženita Kurtović.

5.4.2016.god.,Održano takmičenje iz Vjeronauke na nivou Kantona Sarajevo. Našu školu je predstavljala Fatma Darwish, učenica IX razreda, i osvojila 17. mjesto.Učenicu je pripremala nastavnica Amira Išerić.

7. i 11.4.2016.god.,Održan turnir u malom nogometu.Učenike pripremala nastavnica Amra Sirbubalo.

8.4.2016.god.,Na takmičenju iz Fizike, učenici VIII razreda naše škole su osvojili 10. mjesto.Učenike pripremala nastavnica Lejla Lalatović.

14.4.2016.god.,Održano Općinsko takmičenje iz Matematike za učenike od VII do IX razreda.Učenici VII razreda su osvojili ekipno 4. mjesto, a učenici VIII razreda  su osvojili 7. mjesto, uz asistenciju nastavnice Suade Medošević.

16.4.2016.god.,Učenici odV do IX razreda, učestvovali na takmičenju iz Tehničke kulture i ekipno zauzeli 5. mjesto u znanju iz oblasti nastave Tehničke kulture. Učenike pripremala nastavnica Amina Kamarić.Pojedinačni rezultati su:

Amna Glamoč, VI razred, 1. mjesto, Nejla Delimustafić, VII razred, 2. mjesto, Albertina Šutalo, VIII razred, 2. mjesto, Ilma Mahinić, V razred, 7. mjesto, i Denis Bursać, IX razred, 10. mjesto

Zajednički test opštetehničkih znanja 3. mjesto.

Radovi iz nastave:

V razred- 6. mjesto

VI razred- 6. mjesto

VII razred- 3. mjesto

VIII razred- 4. mjesto

IX razred- 2. mjesto

KMT- 8. mjesto

Pojedinačne discipline:

Fotografija (slobodan izbor)- 1. mjesto

Reutilizacija- 3. mjesto

Elektronika i energetika- 3. mjesto

Spot- 2. mjesto

Balon i zmaj- direktni plasman na Kantonalnu smotru

19.4. 2016.god.

Održana Revija kulturno- umjetničkog stvaralaštva iz oblasti Modernog plesa, na kojoj su učenice naše ritmičke sekcije osvojile 3. mjesto sa kompozicijom Let's Party. Ekipa: Iman Kazazić, Kamelia Hadžijusufović, Taira Šemdin, Amna Glamoč, Tina Šutalo, Nina Marković, Ilma Mahinić, Zejneb Šemić, Hana Hasić i Sarah Čolić. Učenike pripremala Dina Hmjelovjec.

 

20.4.2016.god.

Održana Revija kulturno-umjetničkog stvaralaštva iz oblasti Instrumentalne muzike.Učenici naše škole su osvojili 4. mjesto sa kompozicijom ,,Ječam žele Tuzlanke djevojke''. Učenike pripremala Alma Šuman.

20.4.2016.god.

Održana Revija kulturno-umjetničkog stvaralaštva iz oblasti Dramskog prikaza. Učenice naše škole su nastupile sa dramskim prikazom pod nazivom ,,Zaljubitis''.Učenike pripremala nastavnica Dušanka Ivanković.

 

20.4.2016.god.

Ministarstvo kulture i sporta u suradnji s Atletskim savezom Kantona Sarajevo organiziralo je Atletski Kup za učenike osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo za 2016. godinu. Takmičenje za učenike održano je u srijedu (20.04.2016. godine) na olimpijskom stadionu “Koševo”. Našu školu predstavljali su:

Teo Žigić, Ahmed Hodžić, Benjamin Burazerović,  Muhamed Mustafić,  Adi DelićNedžad ZaćiragićDarjan Peršić,Mak Spaho,Din Ahmetović, Selama Biogradlić, Ilma Dilberović, Ajla Talović i Amina Gušić.

 U individualnoj konkurenciji najuspješnija je bila Amina Gušić, koja je osvojila 1. mjesto u disciplini 60 m žene.

25.4.2016.god.

Održano takmičenje iz Engleskog jezika na kojem je naš učenik Džigal Hajrudin zauzeo 20. rang od 61 takmičara.Učenike pripremala nastavnica Edisa Gerin.

5.5.2016.god.

Održano finalno takmičenje u Atletici. Učenica Amina Gušić je osvojila 4. mjesto u trci na 60 metara, sa vremenom od 8,50 sekundi.

6.5.2016. godine, u JU OŠ ,,Isak Samokovlija'' je održano polaganje za člana  Školske  saobraćajne patrole, na kojem su Jašić Ensar, Mahmutović Davud, Kazazić Iman i Šemdin Taira položili ispit, i postali članovi Školske saobraćajne patrole. 

9.5.2016. god. 

Učenici od VII do IX razreda su prisustvovali Manifestaciji pod nazivom ,,Djeci Sarajeva'', upriličenoj na Dan pobjede nad fašizmom i sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva.

 

12.5.2016.god.

U organizaciji Atletskog saveza Kantona Sarajevo, na stazi uz rijeku Željeznicu, na Ilidži, održan je proljetni kros za učenike osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo, na kojem su tri učenika iz naše škole učestvovala u trkama na 600, 800 i 1000 metara.

U JU OŠ ,,Behaudin Selmanović'', 13. i 14.5.2016. godine,održana je Kantonalna smotra iz Tehničkog stvaralaštva u pojedinačnim disciplinama, na kojoj su učenici naše škole osvojili 1. mjesto iz oblasti ,,Spota'' a iz oblasti ,,Reutilizacije'' 4.mjesto i time su obezbijedili plasman na Državnu smotru.

 

21.5.2016.god., u JU OŠ ,,Porodice ef. Ramić'' održano je XX saobraćajno-obrazovno takmičenje učenika osnovnih škola Kantona Sarajevo, na kojem su učestvovali: Amar Kurtalić, Ammar Pašanović, Ilma Mahinić i Saida Adna Zukić. Na nivou Općine Centar, naša škola je ekipno osvojila 3. mjesto a u pojedinačnoj konkurenciji, Ammar Pašanović je osvojio 3. mjesto.

Državna smotra tehničkog stvaralaštva je održana 21.5.2016.godine u Travniku, na kojoj je naša učenica VII razreda, Amina Gušić, osvojila 1.mjesto iz oblasti ,,Spota''. Upućujemo čestitke našoj talentiranoj učenici.

 

 

 

 

 

POSTIGNUTI REZULTATI U ŠKOLSKOJ 2014/15. GODINI

TAKMIČENJA  I OSVOJENA MJESTA

 

ŠKOLSKA TAKMIČENJA

 

        Tokom školske 2014/2015. godine, u našoj školi su se održala takmičenja s ciljem formiranja ekipa koja će nas predstavljati na općinskim, kantonalnim, i drugim takmičenjima.

Geografija - takmičenje održano 26.12.2014. Ekipu čine:

 1. Zeković Kerim (IX razred)

 2. Povlakić Tarik (IX razred)

 3. Tahat Omar (IX razred).

Engleski jezik - takmičenje održano 04.2.2015. Učenica Peršić Ema (IX razred) ide na Kantonalno takmičenje, Smajić Adna (IX razred) je rezerva.

Fizika - takmičenje održano 13.02.2015. Ekipu za općinsko takmičenje čine:

 1. Tahat Omar (IX razred)

 2. Nezirović Lejla (IX razred)

 3. Smajić Adna (IX razred).

Informatika - takmičenje održano 25.02.2015. Ekipu čine:

 1. Mirza Olovčić (VII razred)

 2. Nadir Mušija (VII razred)

 3. Kerim Kapo (VI razred)

 4. Faris Mujezinović (VIII razred) - zamjena.

POSTIGNUTI REZULTATI U ŠKOLSKOJ 2013/14. GODINI
TAKMIČENJA  I OSVOJENA MJESTA

 

OPĆINSKA TAKMIČENJA

Pohvaljujemo Neiru Hadžiahmetagić, učenicu IX-1 razreda i njenu nastavnicu Likovne kulture, Mensudu Kadribegović, jer je Neirin likovni rad objavljen na kalendaru, za decembar mjesec 2014.g.

Također, na konkursu Matice Hrvatske, nagrađeni su novčanom nagradom i  likovni radovi Kozice Benjamina i Nevesinjac Adane.

Odbojkaška ekipa naše škole, zauzela je treće mjesto na turniru osnovnih škola Općine Centar. Čestitamo nastavniku Dženanu Baždareviću i članovima ekipe u sastavu: Mahmutović Umihana, Palaska Ena, Misimović Defina, Sejdić Medina, Smajić Adna, Vasiljević Vanja, Tadić Jana i Zagorčić Emina.

Ekipa naše škole, zauzela je treće mjesto na takmičenju iz Geografije, te  upućujemo čestitke voditelju ekipe Dževadu Džafiću, kao i članovima ekipe u sastavu:     

 • Palaska Ena

 • Nevesinjac Adana

 • Brezac Nino

 • Ovom prilikom upućujemo čestitke i voditelju ekipe, Dženiti Kurtović, za osvojeno osmo mjesto na takmičenju iz Prve pomoći, kao i članovima ekipe u sastavu:

 • Umihana Mahmutović

 •  Jana Tadić

 • Ensar Bešić

 •  Faris Mujezinović

 • Medina Sejdić

 • Albertina Šutalo

 • Čestitamo i voditelju ekipe Seadu Dazdareviću, za učešće na takmičenju iz Informatike, kao i članovima ekipe u sastavu:

 • Hadžihasanović Medin

 • Tahat Omar

 • Povlakić Tarik

 • Upućujemo čestitke i voditelju ekipe iz Fizike, za osvojeno 10 mjesto na općinskom takmičenju, kao i članovima ekipe u sastavu:

 • Avdagić Sara

 • Vasiljević Vanja

 • Hadžiahmetagić Neira

 • Općinsko takmičenje Kulturno umjetničkog stvaralaštva  je održano 22.04.2014.g., na kojem je osvojeno 5 mjesto iz oblasti instrumentalne muzike, a u oblasti ,,Djeca pjevaju hitove“, osvojili su 6 mjesto, sa kompozicijom ,,Ima nešto od srca do srca“, koju je interpretirao Tarik Povlakić i ovom prilikom upućujemo iskrene čestitke i članovima Orkestra, solisti i nastavnici Lidiji Bešo.

  Općinsko takmičenju iz Kulturno umjetničkog stvaralaštva je održano 23.4.2014.g., iz oblasti ,,Modernog plesa“, članice Ritmičke sekcije su osvojile 2 mjesto, od 10 škola, učesnica programa. Kompoziciju ,,Tribute to Jackson“, su pripremili Emir Karić i Dina Hmjelovjec i ovom prilikom im čestitamo, kao i članovima sekcije u sastavu: Iman Kazazić, Amna Glamoč, Kamelija Hadžijusufović, Ilma Bunić, Taira Šemdin, Ena Kadribašić, Tina Šutalo, Nina Marković, Ilma Mahinić, Hana Tanović, Sarah Čolić, Zejneb Šemić i Nora Kološ.

  Općinsko takmičenje iz Matematike održano je 12.4.2014.g., na takmičenju su učestvovali učenici VIII i IX razreda naše škole.

  Učenici VIII razreda, ekipno su osvojili 10 mjesto.

  Čestitamo voditelju ekipe nastavniku, Seadu Dazdareviću, za učešće na takmičenju iz Matematike, kao i članovima ekipe u sastavu:

 • Tahat Omar

 • Povlakić Tarik

 • Smajić Adna

 • Čestitamo također nastavnici, Suadi Medošević i članovima ekipe u kategoriji IX razreda, u sastavu:

 •  Nevesinjac Adana

 •  Palaska Ena

 •  Brezac Nino

 • i želimo im još mnogo uspjeha.

  10. Na Općinskom takmičenju iz Matematike za IX razrede, ekipno škola ,,Silvije Strahimir Kranjčević“ je osvojila 4 mjesto, sa 144 boda.

  Učenik Nino Brezac, osvojio je 5 mjesto, sa 76 bodova, Ena Palaska  13 mjesto, sa 47 bodova, i Adana Nevesinjac, 22.mjesto, sa 21 bodom, od ukupno 28 učesnika takmičenja.

  12.4.2014.g.,također je održano Općinsko takmičenje iz Tehničke kulture, za učenike od V-IX razreda.

  Na testu znanja iz nastave Tehničke kulture, za V razred, prvo mjesto je osvojila Nejla Delimustafić.

  Iz oblasti Arhitekture budućnosti, treće mjesto je osvojila Eman Mirković.

  Iz oblasti filma i spota, prvo mjesto su osvojile učenice naše škole u sastavu: Jana Tadić, Vanja Vasiljević, Naida Krehić i Dea Nikulin.

  Tokom školske godine, sa ekipom je radila Amina Kamarić i Maja Jačević.

  Svim učenicima i voditeljima ekipa, upućujemo iskrene čestitke i želimo još puno uspjeha na takmičenjima i u narednom periodu.Molimo jedan veliki aplauz za postignuti plasman naših učenika i nastavnika.

  KANTONALNA TAKMIČENJA

  Na II Kantonalnom takmičenju iz Vjeronauke škol.2013/2014.g., održanom 1.4. 2014.g. za učenike VIII razreda, Tarik Povlakić je osvojio 17 mjesto, sa 55 osvojenih bodova a u kategoriji IX razreda, takmičenje je održano 2.4.2014.g. Faris Povlakić je osvojio 21 mjesto od 45 učesnika takmičenja, sa 57 osvojenih bodova. Učenike je pripremala nastavnica Islamske Vjeronauke, Amira Išerić. Čestitamo i učenicima i nastavnici na postignutim rezultatima i želimo uspjeh i na budućim takmičenjima.

  Kantonalno takmičenje iz Njemačkog jezika, za učenike IX razreda, je održano također u aprilu, na kojem je našu školu predstavljao, Benjamin Kozica i osvojio 29 mjesto od 45 učesnika takmičenja.Čestitamo Benjaminu i nastavnici Njemačkog jezika Almi Ajdinović.

  Također je održano i Kantonalno takmičenje iz Geografije, za učenike osnovnih škola u Kantonu Sarajevo. Od 39 učesnika takmičenja, Ena Palaska, učenica IX-1 razreda, je osvojila 32 mjesto sa 84,0 bodova, te upućujemo iskrene čestitke i Eni i nastavniku Geografije, Dževadu Džafiću na postignutim rezultatima.

  Kantonalno takmičenje iz Engleskog jezika, održano  je 17.4.2014.g., na kojem je naša učenica Ena Palaska osvojila 5 mjesto sa 88 bodova.

  Čestitamo Eni Palaska, također nastavnici Edisi Gerin Ćorović i želimo im još mnogo uspjeha.

  21.4.2014.g. je također održano Kantonalno takmičenje iz oblasti Instrumentalne muzike, na kojem je ekipa naše škole osvojila 3 mjesto sa kompozicijom ,,Kondorov let“.Čestitamo i nastavnici Lidiji Bešo i članovima orkestra u satavu: Sara Avdagić, Faruk Avdagić,Dea Nikulin, Afan Ramić, Lejla Nezirović, Adna Smajić i Faris Mujezinović.

  6.4.2014.g., održano je i Kantonalno šahovsko takmičenje, za učenike osnovnih škola, na kojem je naša mala ekipa u sastavu: Kerim Zeković, Mirza Titorić i Altin Karavidaj, osvojila 15 mjesto.Ekipu je pripremao nastavnik Sead Dazdarević. Čestitamo i učenicima i nastavniku Seadu na postignutim rezultatima.

  Na kantonalnom takmičenju iz Matematike, učenik IX-1 razreda, Nino Brezac, osvojio je 13 mjesto. Čestitamo Nini i nastavnici Suadi Medošević na postignutim rezultatima.

  26.4.2014.g. održana je 53 Kantonalna smotra Naučno-tehničkog stvaralaštva mladih, na kojoj su učenici IX razreda, Dea Nikulin, Vanja vasiljević, Jana Tadić i Naida Krehić, osvojile 1 mjesto iz oblasti Film-spot.

  Svim učenicima i voditeljima ekipa upućujemo iskrene čestitke i želimo još puno uspjeha i plasmana na takmičenjima i u narednom periodu.

  POSTIGNUTI REZULTATI U ŠKOLSKOJ 2012/13. GODINI
  TAKMIČENJA  I OSVOJENA MJESTA
  OPĆINSKA TAKMIČENJA
  UPOZORENJE NA MINE: VII mjesto
  LITERARNI RAD(povodom obilježavanja 20.godišnjice 105. Motorizovane brigade)-Išerić Hadžera dobila nagradu bespl. šestomjesečnu članarinu u klubu bor. vješt. "BUSHIDO"
  ODBOJKA(djevojčice)-III mjesto
  NOGOMET(dječaci)-učešće

  ODBOJKA(dječaci)-učešće

  PRVA POMOĆ-3.mjesto
  FIZIKA(IX razred)- 11.mjesto
  FIZIKA(VIII razred)- 10.mjesto
  GEOGRAFIJA-9.mjesto
  MATEMATIKA(VII razred)-9.mjesto
  MATEMATIKA(VIII razred)-7.mjesto
  MATEMATIKA(IX razred)-9.mjesto
  TEHNIČKO STVARALAŠTVO-ekipno 10.mjesto
  TEHNIČKO STVARALAŠTVO (pojedinačno)-          fotografija 1.mjesto, primjena računara u tehnici 1.mjesto (Jana Tadić), baloni 1.mjesto(Ena Palaska)
  LITERARNI I LIKOVNI KONKURSI-Učešće
  STONI TENIS-učestvovalo 6 naših učenika u organizaciji kluba za sport i rekreaciju STENS
  REVIJA KULTURNO UMJETNIČKOG STVARALAŠTVA- HOR"Djeca pjevaju hitove"-9.mjesto, ORKESTAR-7.mjesto
  RITMIČKA SEKCIJA-1.mjesto

  KANTONALNA TAKMIČENJA

  ENGLESKI JEZIK-9.mjesto (Mušija Nadira)
  VJERONAUKA-2.mjesto(Hadžera Išerić- IX razred), 14.mjesto (Faris Povlakić- VIII razred)

  POSTIGNUTI REZULTATI U ŠKOLSKOJ 2011/12. GODINI

  TAKMIČENJA  I OSVOJENA MJESTA

  OPĆINSKA TAKMIČENJA

  Matematika:VII zazred- II mjesto(ekipno), VIII(dev)-učešće i VIII(osm)-učešće; Ekipu su činili:VII(Adana Nevesinjac, Kerim Fejzibegović, Nini Brezac), VIIId(Hadžera Išerić, Emuna Rondić, Kerim Emirhafizović) i VIIIo(Drino Faris, Ermin Lazović, Tarik Uštović).

  Fizika:VIII(osm)-učešće Ekipu su činili:Ermin Lazović, Lea Baškarad i Hanadi Hadžiahmetagić.

  Geografija:VIII(osm)-učešće Ekipu su činili:Ermin Lazović, Lea Baškarad i Hanadi Hadžiahmetagić.

  Civitas-učešće

  ORKESTAR:I mjesto(Instrumentalna muzika)

  HOR:II mjesto(Vokalna muzika)

  PLES/RITMIKA:II mjesto

  PRVA POMOĆ:IV mjesto

  MINE SVUDA OKO NAS-učešće

  SPORTSKA TAKMIČENJA

  ODBOJKA(djevojčice)-III mjesto

  ODBOJKA(dječaci)-Učešće

  FUDBAL(dječaci)-Učešće

  KANTONALNA TAKMIČENJA

   

  TURNIR U ŠAHU:10. mjesto(ekipno) Ekipu su činili: Drino Faris(sve pobjede), Altin Karavidaj(3 pobjede i 2 poraza), Mak Alijević(1 pobjeda i 4 poraza) i Melisa Nuhbegović(1 pobjeda i 4 poraza)

  Engleski jezik:Ermin Lazović 16.mjesto

  Recital:Učešće

  Stoni tenis:III mjesto ekipno, ekipu su činili:Emina Džindo i Emina Rondić

  Njemački:Učešće

  Tehnička kultura:Disciplina zmaj-učešće, Disciplina reutalizacija-učešće

  POSTIGNUTI REZULTATI U ŠKOLSKOJ 2010/11. GODINI

   TAKMIČENJA  I OSVOJENA MJESTA

  ŠKOLSKA TAKMIČENJA

  Fizika:VII razred:1.mjesto-Lazović Ermin; 2.mjesto-Drino Faris i  3.mjesto-Baškarad Lea.

  VIII razred:1.mjesto-Bekir Fejzibegović; 2.mjesto-Emil Ninković i 3.mjesto-Hadžić Amila

  Informatika:1.mjesto-Bekir Fejzibegović;2.mjesto-Emil Ninković i 3.mjesto-Hadžić Amila
  Matematika:VIII razred:1.mjesto-Bekir Fejzibegović;2.mjesto-Emil Ninković i 3.mjesto-Hadžić Amila.

  VII razred:1.mjesto-Drino Faris; 2.mjesto-Hadžiahmetagić Hanadi i 3.mjesto Lazović Ermin.

  VII razred(devetogodišnji):1.mjesto-Išerić Hadžera; 2.mjesto-Omerović Hamza i 3.mjesto Emirhafizović Kerim

  VI razred:1.mjesto-Fejzibegović Kerim;2.mjesto-Brezec Nino i 3.mjesto- Avdagić Sara

  Geografija:1.mjesto-Bekir Fejzibegović;2.mjesto-Hadžić  Amila i 3.mjesto-Nejra Vranić.
  Civitas-(Projekat građanin):Učenici VIII2 razreda
  Njemački jezik:1.mjesto-Valentina Miriam Schrober; 2.mjesto-Selma Hašimbegović i 3.mjesto-Šejla Islamović.
  Tehnički odgoj: V Razred-1.mjesto-Omar Tahat;VI Razred- 1.mjesto-Ena Palaska;VII Razred- 1.mjesto-Hadžera Išerić; VII Razred(osmogodišnji)-1.mjesto-Baškarad Lea;VIII Razred(osmogodišnji)-1.mjesto-Bekir Fejzibegović.

  Engleski jezik:1.mjesto-Emir Nezir; 2.mjesto-Hadžić Amila i 3.mjesto-Filipović Kanita.

  OPĆINSKA TAKMIČENJA

  INFORMATIKA:Učešće

  MATEMATIKA:Ekipno VII(dev.), VII i VIII-učešće a pojedinačno, 1.mjesto-Bekir Fejzibegović(VIII-razred)

  FIZIKA:Učešće

  GEOGRAFIJA:Učešće(5.mjesto); pojedinačno 5.mjesto-Bekir Fejzibegović(plasman na kantonalno)

  CIVITAS:Učešće

  TEHNIČKI ODGOJ:Test znanja: V razred-Omar Tahat 3.mjesto;VI razred-Ena Palaska 1.mjesto; VII razred- Hadžera Išerić učešće; VII razred(osm.)- Baškarad Lea učešće i VIII razred-1.mjesto Bekir Fejzibegović                 Problemski nepoznati zadatak:1.mjesto Bekir Fejzibegović Baloni:3.mjesto Tia Atagić(plasman na kantonalno)                Zmajevi:1.mjesto Vanja Vasiljević(plasman na kantonalno)

  PLES:učešće(4.mjesto)
  ORKESTAR:učešće
  HOR:učešće
  PRVA POMOĆ:učešće(4.mjesto)
  SPORTSKA TAKMIČENJA
  ODBOJKA(djevojčice)-učešće
  ODBOJKA(dječaci)-učešće
  FUDBAL(dječaci)-učešće
  KANTONALNA TAKMIČENJA
  NJEMAČKI JEZIK: Učenica VIII1 razreda Valentina Miriam Schober osvojila je PRVO mjesto
  MATEMATIKA:Bekir Fejzibegović učešće
  GEOGRAFIJA:Bekir Fejzibegović učešće
  TURNIR U ŠAHU: Ekipno od 6-9.mjesta                        Ekipu su činili: Drino Faris, Eldin Hubijar, Altin Karavidaj i Ina Krasnić

  TEHNIČKI ODGOJ:Baloni:1.mjesto Hadžić Amila Zmajevi: Vanja Vasiljević učešće

  MINE SVUDA OKO NAS- 2.mjesto

  Ekipa: Bekir Fejzibegović, Emil Ninković i Hadžić Amila

  LIKOVNI RADOVI

  -Rad učenika Lazović Ermina je uvršten u kalendar općine Centar

  -Učenici Lazović Ermin i Islamović Šejla su osvojili novčanu nagradu za likovni rad

   

   
  -Objavljen literarni rad AHMEDA ISANOVIĆA u knjizi"Alija Izetbegović prvi predsjednik BiH"
   
   
   


   

  DRŽAVNA TAKMIČENJA

  MEĐUNARODNO TAKMIČENJE U BRZOM KLIZANJU NA KRATKE STAZE                            Naša učenica Lamija Avdić, predstavnica BiH na takmičenju u Celju, osvojila je drugo mjesto u kategoriji juniora i u takmičenju štafete osvojila 1.mjesto i zlatnu medalju ekipno.
  TAKMIČENJE U KARATEU POD ORGANIZACIJOM KARATE SAVEZA FEDERACIJE Naš učenik Isam Karahasanović osvojio je 3.mjesto u katama.
  PRVA POMOĆ I mjesto
  Ekipa: Karavidaj Eronita, Karavidaj Rrzarta, Bašić Emina, Čekić Ela,
  Kapić Džana, Kišić Benjamin
  MATEMATIKA- Omeragić Admir VIII (UČEŠĆE NA OLIMPIJADI BOSNE I HERCEGOVINE) nastavnica Suada Medošević

  FEDERALNA TAKMIČENJA

  PRVA POMOĆ učešće na federalnom takmčenju-
  takmičenje 28. i 29.05.1010
  MATEMATIKA- Omeragić Admir VIII razred 5. mjesto
  nastavnica Suada Medošević
   

  KANTONALNA TAKMIČENJA

  PRVA POMOĆ- II mjesto
  Ekipa: Karavidaj Eronita, Selimović Berina, Hadžić Amila, Šabanović Benjamin, Hadžić Armin
  MATEMATIKA- Omeragić Admir VIII razred 5. mjesto
  nastavnica Suada Medošević
  ENGLESKI JEZIK- Omeragić Admir VIII razred 19. mjesto
  NJEMAČKI JEZIK- Mušović Emina VIII razred 9. mjesto
  Omeragić Admir VIII razred 12 mjesto

  OPĆINSKA TAKMIČENJA

  CIVITAS učešće: Učenici VIII razreda 7. mjesto

  TEHNIČKO  STVARALAŠTVO

  U ukupnom plasmanu škola je osvojila 10 mjesto

  IZ TESTA Znanja V razred  Vanja vasiljević III mjesto
  IZ TESTA Znanja Vi razred
  Išerić hadžera VI mjesto
  IZ TESTA Znanja Vi razred (osmogodišnje)
  Tia atagić II mjesto       
  IZ TESTA Znanja Vii razred
  Amila hadžić I mjesto
  IZ TESTA Znanja Viii razred
  Omeragić Admir VII mjesto

  I mjesto  programski zadaci ekipno.
  I mjesto  test znanja ekipno.

   

  OPĆINSKO TAKMIČENJE IZ MATEMATIKE
  za školsku 2009/2010. godinu

   VIII RAZRED  VII RAZRED  

  III mjesto  Omeragić Admir

          I mjesto  Fejzibegović Bekir
   
  PRVA POMOĆ
  Učenici: Karavidaj Eronita, Selimović Berina, Hadžić Amila, Šabanović Benjamin, Omeragić Admir, Hadži Armin, osvojili su I  mjesto, ekipno na općinskom takmičenju.

   

  Učešće učenika na takmičnju iz:

  GEOGRAFIJA (5. mjesto)

  INFORMATIKA (7. mjesto)

  "KNJIGA JE MOJ NAJBOLJI PRIJATELJ"

  SPORT: košarka, nogomet, odbojka

   

  LITERARNI RADOVI


  Konkurs"105. motorizovana brigada" AIDA MUSTAFIĆ VIII razred III razred

  "Sarajevski mostovi u slici i riječi" HADŽERA IŠERIĆ VI mjesto
   

  LIKOVNI RADOVI  Rad učenice HADŽERE IŠERIĆ je uvršten u kalendar Općine Centar

  Učenica ŠEJLA ISLAMOVIĆ je osvojila novčanu nagradu za likovni rad
   

   

  OPĆINSKO TAKMIČENJE IZ MATEMATIKE
  za školsku 2008/2009. godinu

   

   

  POJEDINAČNO - Suada Medošević

   
   VII RAZRED  VIII RAZRED  

  II mjesto Olovčić Adna

          I mjesto  Kapić Džana
     
        EKIPNO  

  VII  RAZRED  
  II mjesto - Adna Olovčić, Admir
  Omeragić, Hamza Išerić

   VIII RAZRED
  I  mjesto - Kapić Džana, Merima Muminhodžić, Almira Hajradinović

   
   
  FIZIKA
   
  II mjesto - Omeragić Admir
  pojedinačno
  II mjesto - VII razred EKIPNO
  PRVA POMOĆ
   
  Učenici: Dino Ramović, Džana Kapić, Emina Bašić, Ela Čekić, Rrezarta Karavidaj, Elin Islamović, osvojili su I  mjesto, ekipno na općinskom takmičenju.
   
  Škola je učestvovala na takmičenju "Knjiga je moj najbolji prijatelj".
   
   
  Avdić Lamija VI2- OSVOJILA II MJESTO U BRZOM KLIZANJU na
  međuopštinskom takmičenju.
  Takmičenje Upozoravanje na MINE osvojeno 10. mjesto
  Učenica Parla Maida osvojila III mjesto u izradi literarnih radova na temu Bezbjednost u saobraćaju u okviru XII saobraćajno obraovnog takmičenja učenika OŠ Kantona Sarajevo- nastavnik Lazović Kenan.
  Omeragić Admir VII1- OSVOJENO 1 MJESTO NA KANTONU IZ LITERARNOG RADA na temu Heroji su naš ponos
  Učenica Kapić Džana osvojila Zlatni točak tehnike i zvanje Najbolji mladi tehničari Bosne i Hercegovine
  Dimač Dino- osvojio 1 mjesto iz likovnog rada za kalendar Općine Centar
   

  TEHNIČKO  STVARALAŠTVO – nastavnik Lazović Kenan

  U ukupnom plasmanu škola je osvojila III mjesto
  U ekipnom djelu koje obuhvata 7 disciplina škola je osvojila III mjesto

  V razred Atagić Tia,  Išerić Hadžera, VI razred Šejla Islamović, VII razred  Omeragić Admir, VIII razred Kapić Džana, Bašić Emina

   TEST ZNANJA IZ NASTAVE TO

   VI razred              1 mjesto  

  Šejla Islamović
   VIII razred           II mjesto   Admir Omeragić
   VIII razred           II mjesto   Džana Kapić
     
   TEST OPŠTETEHNIČKIH ZNANJA  
     
   1 mjesto Atagić Tia,  Išerić Hadžera, Šejla Islamović, Omeragić Admir, Kapić Džana
     

   PRAKTIČAN RAD

   
       
   II mjesto Atagić Tia,  Išerić Hadžera, Šejla Islamović, Omeragić Admir, Kapić Džana
     
   IZLOŽBA RADOVA IZ NASTAVE TO

   V razred              III mjesto 

  mirela hubijar
   VI razred             III mjesto  Šejla Islamović
   

   PROBLEMSKI ZADATAK - NEPOZNAT

       
   1 mjesto Atagić Tia,  Išerić Hadžera, Šejla Islamović, Omeragić Admir, Kapić Džana
   

   PROBLEMSKI ZADATAK - POZNAT

       
   1 mjesto Atagić Tia,  Išerić Hadžera, Šejla Islamović, Omeragić Admir, Kapić Džana

   

  TEMATSKE IZLOŽBE

     

   Arhitektura budućnosti

   Reutilizacija

     

   II mjesto Ahmed Isanović VI razred

  III mjesto  Džana Kapić VIII-1

     

   Fotografija- zadana tema

   Slobodan izbor

     

   I mjesto Džana Kapić VIII

  III mjesto Džana Kapić VIII
     

  DEMONSTRACIJA RADOVA

   Primjena računara u tehnici

  Spot

   

   III mjesto  Emir Filipović VIII2

   I mjesto  Emina Bašić VIII
     
   Crtani   
     
   I mjesto  Edvin Škaljić VII  
     

  SPORTSKO TEHNIČKE DISCIPLINE - Aviomodelarstvo

   Sobni modeli - izrađeni

   Sobni modeli - kupljeni

     

   I mjesto  Ela Čekić i Džana Kapić

    I mjesto  Ela Čekić i Džana Kapić
     
  Modeli jedrilica / A1 i A2 / izrašeni  Raketni modeli - izrađeni
     
   I mjesto Ela Čekić  III mjesto  Džana Kapić
   
  Raketoplani- izrađeni modeli  Baloni - izrađeni modeli
     
   I mjesto Džana Kapić I mjesto  Ela Čekić, Emina Bašić
   
  Zmajevi - kupljeni modeli  
     
   I mjesto  Ela Čekić i Džana Kapić  
   

  TEHNIČKO  STVARALAŠTVO – nastavnik Lazović Kenan

   

   III   MJESTO  - ekipno
  Učenici: Atagić Tia, Hadžera Išerić, Šejla Islamović, Admir Omeragić,
  Džana Kapić, Emina Bašić

   
  Avdić Lamija VI2- OSVOJILA II MJESTO U BRZOM KLIZANJU na
  međuopštinskom takmičenju.
  Takmičenje Upozoravanje na MINE osvojeno 10. mjesto
  Učenica Parla Maida osvojila III mjesto u izradi literarnih radova na temu Bezbjednost u saobraćaju u okviru XII saobraćajno obraovnog takmičenja učenika OŠ Kantona Sarajevo- nastavnik Lazović Kenan.
  Omeragić Admir VII1- OSVOJENO 1 MJESTO NA KANTONU IZ LITERARNOG RADA na temu Heroji su naš ponos
  Učenica Kapić Džana osvojila Zlatni točak tehnike i zvanje Najbolji mladi tehničari Bosne i Hercegovine
  Dimač Dino- osvojio 1 mjesto iz likovnog rada za kalendar Općine Centar
   
   

  KANTONALNO TAKMIČENJE IZ ENGLESKOG JEZIKA

   

   Naša škola se plasirala na XI mjesto, a školu je predstavljao Krvavac Feđa VIII-1, profesorica  Edisa Gerin - Ćorović

   
  KANTONALNO TAKMIČENJE IZ NJEMAČKOG JEZIKA
   
  Naša škola se plasirala na X mjesto, a školu je predstavljao Čekić Ela VIII-1, profesorica  Aida Beća
   
  KANTONALNO TAKMIČENJE IZ MATEMATIKE
     
  I mjesto Olovčić Adna   VI mjesto  Kapić Džana
    Obje učenice su se plasirale na federalno takmičenje.
   
  PRVA POMOĆ
   
  Učenici: Dino Ramović, Džana Kapić, Emina Bašić, Ela Čekić, Rrezarta Karavidaj, Elin Islamović, osvojili su I  mjesto, ekipno na kantonalnom takmičenju.
   
  TEHNIČKO STVARALAŠTVO MLADIH KANTONA SARAJEVO
   
  U ukupnom plasmanu, ekipa naše škole je osvojila peto mjesto.

  Iz testa znanja- šesti razredi, Šejla Islamović je osvojila III mjesto.
  Iz oblasti izložbe radova u nastavi tehničkog, Mirela Hubijar, učenica V razreda je osvojila
  III mjesto.
  Iz oblasti revije filma-crtanog, Edin Škaljić, VII razreda osvojio je
  III mjesto.
  U oblasti aviomodela, učenik Admir Omeragić- VII osvojio je četvrto mjesto.
  U ekipnom takmičenju-raketni modeli, raketoplani, učenica Džana Kapić je osvojila
   II mjesto.
  Iz testa općetehničkog znanja, ekipa je osvojila četvrto mjesto. Ekipu su činili Tia Atagić V/8, Hadžera Išerić V/9, Šejla Islamović VI razared, Admir Omeragić VII razred i Džana Kapić-VIII razred.

   

  MATEMETIKA - Učešće na federalnom takmičenju

   
  Učenica Adna Olovčić, VII razred, je učestvovala na federalnom takmičenju iz matematike.
   
  PRVA POMOĆ
   
  II mjesto na federalnom nivou, te učešće na državnom takmičenju koje će se održati u oktobru 2009. godine
   
  MEĐUDRŽAVNO TAKMIČENJE
   
  Povodom međudržavnih 6 susreta dječijih pisaca "Vezeni most" na raspisani konkurs o temi Pismo Malom princu u kome su učestvovale 142 škole sa 631 radom naša učenica III1 razreda Adna Smajić je osvojila III nagradu.
   
  ISKRE ZNANJA
   

  Učenik Admir Omeragić osvojio je IV mjesto iz matematike.
  Učenik Admir Omeragić osvojio je I mjesto iz fizike.
  Učenica Elma Mekić osvojila je I mjesto u pjevanju.
  Učenica Emina Mušović osvojila je III mjesto u pjevanju.
  Učenica Emina Mušović se svojim likovnim radom plasirala u finale daljeg takmičenja "Iskre znanja".
   

   
  Škola je osvojila ZLATNI TOČAK tehnike za učešće na državnom takmičenju iz tehničkog stvaralaštva.