Preuzeti OVDJE

JAVNI POZIV RODITELJIMA/STARATELJIMA DJECE OBAVEZNIKA PREDŠKOLSKOG ODGOJA I OBRAZOVANJA U KANTONU SARAJEVO ZA PRIJAVU I UPIS DJECE U VRTIĆE JU “DJECA SARAJEVA“ SARAJEVO I OSNOVNE ŠKOLE KANTONA SARAJEVO U KOJIMA SE REALIZIRA OBAVEZNI PROGRAM ZA ŠKOLSKU 2020/2021 GODINU

MATURANTIMA…

Dragi učenici, roditelji, kolege i svi posjetioci naše stranice,
Pripremite svoje uređaje, pojačajte ton na Vašim zvučnicima i uživajte u online ispraćaju naših maturanata!

Online maturska svečanost, 02.06.2020.g. u 18h.

Učenici naše škole kreativnim čestitkama čestitaju Bajram.

https://youtu.be/uKNsrk460kg

Obavještavamo sve učenike da je zbog bajrama, ponedjeljak 25.05.2020.g – neradni, nenastavni dan.
Bajram Šerif Mubarek Olsun!

Zajedno ispratimo naše maturante

Pozivnica na online priredbu 

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Općina Centar Sarajevo

Važna obavijest!

Drage učenice, dragi učenici, poštovani roditelji,

Pred nama su dvije sedmice drugačije škole. Pokušajmo svi da uradimo najbolje što možemo. U protekla dva dana, cetvrtak i petak, nastavnici/nastavnice i drugi uposlenici u školi „premjestili“ su svoj rad u okviru platforme Office 365 koja će omogućiti da u propisanom vremenu zajedno s učenicima rade što je moguće kvalitetniju nastavu, a da u okviru platforme sarađuju i predlažu poboljšanja.
U skladu s preporukama Ministarstva iz januara 2020. i nedavnom preporukom Kantonalnog odbora Vijeća roditelja, online nastava će se odvijati u dva segmenta:

Razredna nastava (od I do IV razreda) će trebati pomoć vas roditelja, posebno mlađi učenici. Svaka učiteljica, svaki učitelji će brinuti o dnevnim aktivnostima učenika iz odjeljenja pa i za predmete koje ne predaju (u saradnji s nastavnicama vjeronauke i engleskog jezika). Molim vas da, u slučaju nejasnoća i problema, obratite se učiteljici/učitelju koji će učiniti sve da vam pomognu, potraže rješenje vašeg problema.
Predmetna nastava (od V do IX razreda) se odvija u okviru platforme Office 365, u okviru Teamsa. Sva odjeljenja su pripremljena, svi učenici imaju kreiran račun (ukoliko iz nekog razloga učenica/učenik) ne može pristupiti Officeu preko svog računa, neka javi razredniku/razrednici hitno. Učenice/učenici, prisustvo online nastavi, u skladu s rasporedom za online nastavu je obavezno. Roditelji, ukoliko učenica/učenik iz opravdanih razloga ne može prisustvovati času/časovima, dužni ste vi obavijestiti razrednika/razrednicu prije nego što čas počne. Prije početka svakog evidentirat će se prisustvo. Učenice/učenici, molim vas da ozbiljno shvatite online nastavu poštujete upute, zadatke i rokove koje vam nastavnici/nastavnice daju, da imate razumijevanja prvih dana dok se svi „ne uhodamo“ i u potpunosti ovladamo platformom. Časovi traju 35 minuta, mali odmori 10, veliki 25. 

Želim vam svima zdravlje i dobru „novu“ školu. Srdačni pozdravi svima.
Dzenita Kurtovic, direktorica škole

Obavještenje

Poštovani,

U skladu sa školskim kalendarom za 2019/2020. godinu, koji je donijelo Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, obavještavamo da će se u utorak, 17.3.2020. godine, realizirati nastava po rasporedu od ponedjeljka.

S poštovanjem,

Sarajevo, 13.3.2020.god.                         Direktorica škole

                                                                Dženita Kurtović,MA