Najviše što čovjek može pokloniti drugom čovjeku je znanje

Upravo učiteljice su one koje djeci poklanjaju prva i najvažnija znanja koja su im od koristi cijelog života. Naša škola se ponosi učiteljicama Nafom Tarić i Aidom Karup koje već godinama nesebično dijele znanje sa svojim učenicima. Biti UČITELJICA je mnogo više od profesije. To znač i uz lijepu riječ i blag osmijeh biti i podrška, prijatelj, oslonac, ljubav, ali i zamjena za roditelja kad nije prisutan.

Učiteljica Nafa Tarić je ove godine u povodu Dana Svjetskog dana učitelja prisustvovala manifestaciji „Transformacija obrazovanja počinje sa učiteljima“ koju je u Vijećnici, a u saradnji sa Ministarstvom za odgoj i obrazovanjem organizirao Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo. Na ovaj način odata zahvalnost za dugogodišnji rad svim prosvjetnim radnicima koji u toku ove školske godine stiču pravo na odlazak u zasluženu mirovinu.

Učiteljica Aida Karup je jednoglasno izabrana za najuspješniju nastavnicu naše škole za tekuću školsku godinu te je prisustvovala prijemu u organizaciji Općine Centar na kojem su istaknute zasluge i zahvalnost vrijednim i odgovornim uposlenicima škola našeg Kantona.

Uzor mlađim kolegama i svojim učenicima, naše kolegice zaslužuju sve pohvale za svoj rad i zahvalnost za dobro kojim su nas obogatile.

HVALA!!!