Nagrađeni najbolji učenici na općinskim takmičenjima

U posljednjem periodu održana su Općinska takmičenja iz matemtike i informatike, na kojim su učešće imali i naši učenici.
Općinsko takmičenje iz matematike održano je u prostorijama Osnovne škole “Isak Samokovlija” 3.3.2022. godine. Takmičili su se učenici sedmih, osmih i devetih razreda iz osnovnih škola sa područja općine Centar u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

U pojedinačnoj konkurenciji učenika sedmih razreda, naša učenica Nađa Pojskić ostvarila je treće mjesto. Među učenicima osmih razreda istakla se i Farah Glamoč koja je ovom prilikom osvojila peto mjesto.

Kada je u pitanju takmičenje iz Informatike, učenici OŠ “Silvije Strahimir Kranjčević” također su ostvarili zavidan rezultat.

Takmičenje iz informatike održano je u prostorijama OŠ “”Safvet-beg Bašagić”, na kojem su učestvovali učenici osnovnih škola sa područja općine Centar.

Takmičenje je bilo ekipnog karaktera, a na treće mjesto su se plasirali učenici Nejla Bošnjaković, Roman Malik Hadžibulić i Hana Tahmišćija iz OŠ “Silvije Strahimir Kranjčević”.

Najboljim učenicima i najuspješnijim školama dodijeljene su diplome.

Ovom prilikom od srca čestitamo našim učenicima na ostvarenim rezultatima.