COOR PROJEKTI

22. april – Dan planete Zemlje

Naši vrijedni učenici svojim radovima su obilježili dan planete Zemlje. I u izolaciji vrijedno rade i ne propuštaju bitne datume.
#ReLOaD #ReLOaDBiH #undpbih #LokalnaDemokratija #ZapadniBalkan #opcinacentar #OSSilvijeStrahimirKranjcevic #OSHasanKaimija #OSNafijaSarajlic #ekopak #kjkprad #coor

Dan planete Zemlje obilježava se 22. aprila u više od 150 zemalja širom svijeta.Namjera je da ljude širom svijeta podsjeti u kakvom je stanju priroda planete na kojoj žive, kao i da se stanovništvu ukaže na probleme ekosistema, na zagađenje naseljenih mjesta i na to kako poboljšati kvalitet životne sredine.OŠ"Silvije Strahimir Kranjčević" u sklopu ekološke sekcije i danas je na prigodan način, dječijim radovima obilježila ovaj dan.#ReLOaD #ReLOaDBiH #undpbih #LokalnaDemokratija #ZapadniBalkan #opcinacentar #OSSilvijeStrahimirKranjcevic #OSHasanKaimija #OSNafijaSarajlic #ekopak #kjkprad #coor

Posted by Silvije Strahimir Kranjcevic on Srijeda, 22. April 2020.

Naši vrijedni učenici svojim radovima su obilježili dan planete Zemlje. I u izolaciji vrijedno rade i ne propuštaju bitne datume.#ReLOaD #ReLOaDBiH #undpbih #LokalnaDemokratija #ZapadniBalkan #opcinacentar #OSSilvijeStrahimirKranjcevic #OSHasanKaimija #OSNafijaSarajlic #ekopak #kjkprad #coor

Posted by Silvije Strahimir Kranjcevic on Srijeda, 22. April 2020.

#ReLOaD #ReLOaDBiH #undpbih #LokalnaDemokratija #ZapadniBalkan #opcinacentar #OSSilvijeStrahimirKranjcevic #OSHasanKaimija #OSNafijaSarajlic #ekopak #kjkprad #coor

Posted by Silvije Strahimir Kranjcevic on Srijeda, 22. April 2020.
https://www.facebook.com/100011439818283/videos/1258505011207481/

Recikliramo 🙂

I u izolaciji bavimo se razdvajanjem otpada 🙂

#ReLOaD #ReLOaDBiH #LokalnaDemokratija #COOR #ekopak #općinacentar

COOR

Naše vrijedne učenice VIII 1 razreda i članice Ekološke sekcije – Ajla Subašić, Sajra Mirković i Emna Kazazić korisno provode vrijeme u izolaciji. I pored školskih obaveza, našle su vremena i za reciklažu.
Izolacija i virus ih nisu spriječili da nastave sa svojim školskim aktivnostima.

#ReLOaD #ReLOaDBiH #LokalnaDemokratija #COOR #ekopak #općinacentar

Posted by Silvije Strahimir Kranjcevic on Četvrtak, 2. April 2020.

http://www.coor.ba/?fbclid=IwAR2AB2k5Ay754vMal7OsSCNurCCj-1VGr7sFCYZ3AfDr6joBvjCQzlRhZYg

12.2. na čašu OZ VII1 razreda, u sklopu projekta “Čuvajmo okoliš zajedno-učimo, djelujemo i pokrenimo promjene u Općini Centar” održana je prezentacija o ambalažnom otpadu i EKOPAK-u i “zelenoj površini”.

Učenici VII1 i VIII1 razreda posjetili su postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u Butilama, u pratnji nastavnika Dženana Hebibovića i Kerime Karavdić. Posjeta je bila u sklopu projekta COOR-a.

Posjeta “Zelenom otoku”, projekat COOR

Učenici naše škole učestvuju u projektu “Zajedno – mali i veliki čuvari okoliša”, čiji je implementator COOR općine Centar, a aktivnost je podržana od strane ReLOaD projekta.

Izlet na Barice u organizaciji COOR-a

Učenice   naše  škole  Kološ  Nora  i  Zukić  Adna  Saida  u  pratnji  direktorice  Kurtović  Dženite  i  bibliotekarke  Veljković  B. Nataše  su  prisustvovale  radionici  u  Domu  za  zdravo  starenje  u  Titovoj  ulici. Ova  posjeta  je  u  projektu  „ Zajedno  –  mali  i  veliki  čuvari  okoliša  u  Općini  Centar . U  projektu  učestvuje  pet  škola  Opštine  Centar.

Rezultati takmičnja E-otpad

Radionice

Promo video!

Na sljedećem linku se nalaze video zapisi na kojima su prikazane lokacije sa kontejnerima za E-otpad, koji su, zahvaljujući projektu COOR realizovane u Sarajevskim osnovnim školama na području općine Centar.

VIDEO

U sklopu projekta COOR danas je realizovana kreativna radionica “Reciklaža za sve” za izradu predmeta od ambalažnog otpada. U posjeti su nam bili predstavnici COOR-a, te su pomogli učenicima u kreiranju i izradi predmeta od ambalažnog otpada.

U sklopu projekta COOR, organizovana je radionica “Rastavi i sastavi”. Cilj radionice je bio od starog elektronskog otpada napraviti neki kreativni predmet. Učesnika je bilo 25, to su bili učenici od V-IX razreda i učenici Produženog boravka.

COOR prezentacija

COOR donacije

Naša škola je dobila i dvije kante za reciklažu