Djeca stubovi svijeta

I ove godine naša škola je učestvovala na Petom međunarodnom kongresu “Djeca-stubovi svijeta”, koji je održan u Parlamentu BiH.

Ambasadoru Evropske unije u BiH Lars-Gunnar Wigemarku je 25.02.2019.godine, uručen primjerak Povelje udruženja “Djeca stubovi svijeta” iz Sarajeva.
Ambasador Wigemark potpisao je Povelju u septembru 2018. godine u znak podrške  udruženju “Djeca stubovi svijeta” koje ima za cilj da kroz angažman na odgoju, obrazovanju i dijalogu pošalje u svijet pozitivnu poruku djece iz Bosne i Hercegovine.
Na ceremoniji upriličenoj u prostorijama Delegacije EU u Sarajevu, ambasador Wigemark je ponovio opredijeljenost Evropske unije da podrži mlade ljude u zagovaranju pozitivnih promjena u svojim zajednicama i pozdravio njihov angažman po brojnim važnim pitanjima u kontekstu integracije zemlje u EU, poput borbe protiv korupcije i zaštite okoliša.
“Ovo je njihov projekat, projekat tinejdžera BiH, koji uključuju alarm: Planeta vapi za čovjekom!” rekla je ovom prilikom predsjednica udruženja, profesorica Fatima Hukić, i dodala da ovaj projekat, započet u Bosni i Hercegovini, promoviše moralna načela koja su primjenjiva na savremene potrebe čitavog svijeta.
Udruženje “Djeca stubovi svijeta” će u jesen 2019. godine održati 5. Internacionalni kongres djeteta. Prvi takav kongres održan je u julu 2000. godine.
Našu školu predstavljala je učenica Iman Kazazić u pratnji pedagogice Mubine Zolić.